Periodiserat schema används när du vill skapa ett schema som endast är giltigt under en bestämd datumperiod och/eller om önskeschema används i er verksamhet.
En stor del av funktionaliteten i ett periodiserat schema är den samma som i grundschema och därav så kommer endast skillnaderna mellan grundschema och periodiserat schema att finnas med under detta avsnitt. |
Klicka på Skapa schema.
Välj Periodiserat och tryck Nästa.
Ange namn på schemat. Namnet måste vara unikt i installationen.
Ange var schemat ska vara giltigt - i vilket område och vilken bemanningsgrupp. Ett schema kan vara giltigt i alla områden och alla bemanningsgrupper, för alla bemanningsgrupper för ett helt område eller för en bemanningsgrupp i ett område. Man kan bara skapa scheman som motsvarar den egna behörigheten så någon som har behörighet till en bemanningsgrupp kan inte skapa ett schema som är giltigt för ett helt område.
Ange längd på schemat.
På periodiserat schema är startdatum obligatoriskt.
Tryck Nästa.
Välj i detta fönster vilken arbetspassmall som ska användas för schemat.
Tryck Skapa för att spara ditt schema. Du kommer direkt in i schemasidan och kan skapa schemarader. |
Under Anpassa i ett periodiserat schema finns färre val än i ett grundschema. I ett periodiserat schema så visas endast knappar för att slå av och på tätheten och för att visa hela schemat. Knapparna för att välja datum utgår då datum alltid visas i ett periodiserat schema. Schemarepetiotion utgår också då ett periodiserat schema aldrig sker med någon repetition. |
I skriv ut så visas endast de två olika valen av utskrift och datumvalen utgår. |
I ett periodiserat schema på en schemarad som är knuten till en anställning så kan man lägga till frånvaro.
Se till att du har "markera" valt i din arbetspassmall.
Markera en eller flera dagar så att Avanceratfunktionen öppnas.
Klicka på knappen för Frånvaro...
Ett nytt fönster för frånvaroregistrering öppnas. Om det redan finns avvikelser rapporterade på den aktuella dagen eller perioden så visas de i fönstret som öppnas. Om du vill se alla avvikelser som finns registrerade för schemaperioden så visar du det genom att aktivera "Visa samtliga avvikelser för hela schemaraden" i fönstrets övre del.
Ange om du vill lägga till frånvaro för hel dag eller för del av dag. Om du vill lämna sidan utan åtgärd så gör du det på knappen Avbryt. I vyn för heldagsfrånvaro så visas den dagen eller perioden som du markerade. Du kan förändra datumen så länge de är inom schemaperiodens datum.
Om man lägger in frånvaro som medarbetare så ska endast önskekoder vara valbara och kommentarsfältet för person är aktiverat.
Om man som administratör lägger in en frånvaro för en medarbetare så finns en aktivering för att visa att posten är personanmäld. Fältet ”Arbetsgivarens kommentar” är upplåst i detta läge.
I vyn för frånvaro del av dag så visas valt datum och den schemalagda tiden för dagen visas i fältet för schemalagda tider.
Tiden för frånvaron behöver vara inom den schemalagda tiden.
För en medarbetare visas endast önskekoder och fältet Personens kommentar är upplåst.
För en administratör med högre behörighet så kan man aktivera att posten ska vara personanmäld. Fältet Arbetsgivarens kommentar är aktiverat.
Ange start- och sluttid, längd på rast alternativt bocka i att frånvaron inte innehåller rast. Ange typ och rapporteringskod och spara.
Frånvaro visas som tidigare med en färgad bakgrund när det är önskekoder och med ett färgat streck när det är beviljad frånvaro.
|